27 maart 2014
Melbourne,
Australië
a
A
It's time to say goodbye
Hallo allemaal,
Nog alles goed met jullie?
Dit zal alweer mijn laatste blog worden.. De tijd is voorbij gevlogen! Deze week doen we alles voor de laatste keer en zien we iedereen voor de laatste keer. Wel een raar gevoel. Maar ik heb ook wel zin om iedereen in Nederland weer te zien.
Natuurlijk hebben we de laatste weken ook weer genoten van het lekkere weer en onze vrije tijd. In de week van 10 maart (even voor mezelf om te onthouden) zijn we bijvoorbeeld naar de moonlight cinema geweest. Midden in de botanische tuinen van Melbourne stond er een groot bioscoopscherm in de openlucht. We hebben daar de filmklassieker the breakfast club gekeken. Erg leuk!
Ook hebben we nog even gebruik gemaakt van onze flexibele 'werktijden' op de universiteit. Oftewel, het was prachtig weer, dus tijd voor een middagje strand! Heerlijk genieten van zon, zee en strand.
In het weekend hebben Jaelah en Ilona de Great Ocean Road gedaan, waardoor ik alleen overbleef omdat ik die al met Wouter had gedaan. Maar goed, ik heb gezwommen, ben naar het shopping centre gelopen om iets lekkers voor mezelf te halen en heb lekkere frietjes gehaald bij de Nando's. Mezelf niets tekort gedaan dacht ik zo.
Afgelopen week heb ik voor het eerst mijn verjaardag in het buitenland gevierd. Toen ik opstond stond mij een grote verassing te wachten! Ik liep de kamer binnen en alles was mooi versierd met slingers en ballonnen. Bedankt meiden! Midden in de nacht zijn ze nog erg fanatiek bezig geweest. 's Ochtends op Skype werd er natuurlijk mooi voor mij gezongen. 's Avonds heb ik nog even bezoek gehad van Dennis en Angelika, wat erg gezellig was. Lekker wat wijntjes gedronken met een stuk cake, chocola en chips.
Op woensdag hebben we onze social volleyball moeten laten schieten, want we moesten toch wel echt een keer op de Queen Victoria Night Market zijn geweest. En het was ook zeker de moeite waard! Een erg leuke markt met kraampjes van over de hele wereld waar allemaal lekker eten wordt verkocht. Voor ieder wat wils dus. Ik kon het niet laten om bij het Nederlandse kraampje voor de poffertjes te gaan.. Ook geen spijt van hoor ;). Ook heb ik nog een lekkere potato twister gegeten, jammie! En een ijsje toe off course! Naast kraampjes met eten, waren er ook leuke kraampjes met kleding, sieraden, zeepjes etc en er was live muziek. Je kon er zelfs gemasseerd worden of een reading krijgen bij een waarzegster. Wat wil je nog meer!
Ook die week was er een dag met prachtig weer. Dus waarom niet? Nog een keer strand! Love it!
In ons laatste echte weekend zijn we nog de stad in geweest voor souvenirtjes. Daar heb ik dan mijn Australie trui gekocht, gesponsord door Ilona en Jaelah voor mijn verjaardag. Ook hebben we nog even een kijkje genomen bij het bekende Rod Laver stadion.
De laatste zondag hebben we nog even lekker geshopt.
En toen was dan echt de laatste week universiteit aangebroken. Ik heb de methode netjes afgerond zoals afgesproken. Dinsdag was de laatste keer vrijwilligerswerk, wat ik ook wel jammer vond. Op het einde van de sessie zingen de kinderen altijd het liedje: Goodbye everyone, it's time to say goodbye. Heel toepasselijk deze keer.
's Avonds zijn Rebecca en Esther (2 studenten uit NL) nog even op bezoek geweest. Gezellig taco's gegeten en gekletst. Ook heb ik nog een 'I love Melbourne' trui gekregen. Die truien kunnen in Nederland vast nog goed van pas komen.
Vanochtend hebben we nog een PhD confirmation bij mogen wonen. Studenten die willen promoveren moeten dan hun onderzoek presenteren. Interessant om een keer gezien te hebben.
Morgen heb ik mijn laatste sessie met Hayden en dan is het afgelopen op de uni. We willen vrijdagavond nog naar een rugby wedstrijd gaan kijken, zodat we zoveel mogelijk van de cultuur hier meegemaakt hebben. Gaat vast leuk worden. Dat verslag horen jullie weer in Nederland..
Zondag gaat de eerste vlucht naar Beijing en dan kom ik maandag weer aan in Dusseldorf. Ik kan in ieder geval terugkijken op een geweldige tijd die ik nooit zal vergeten!
Tot snel!
Veel liefs,